top of page

Hoe kun je als manager bijdragen aan het welzijn van je team.

Well-being is een uitdrukking die vaak wordt gebruikt door managers en HR, maar wat betekent het eigenlijk echt voor een manager om aandacht te besteden aan welzijn binnen zijn of haar team. Hieronder de belangrijkste tip voor een manager.


Meer weten over welzijn en het balanceren van werk en privé volg Beter! Casemanagement op Twitter of LinkedIn voor meer tips.Een goede vriendin van mij is psychologe en werkt samen met een team aan het welzijn van medewerkers binnen bedrijven. Haar manager is ook psychologe en weet veel over teams en samenwerking in organisaties. Maar er veel over weten en het ook daadwerkelijk doen zijn twee verschillende zaken. Haar manager praat 1 keer maand met haar tijdens een 1-op-1 overleg en dan gaat het meestal over de kleinkinderen van de manager. Het helpt ook niet dat zij als manager erg negatief is over het werk en over de visie van de organisatie.


Vergaderen met je team kan ook echt anders. Het gaat erom dat je als manager luistert en niet alleen maar zendt. Dat je ook oor hebt voor de stillere leden van je team om erachter te komen wat hen echt dwarszit. Identificeer wat de blokkades zijn en wat je kunt doen om hen te helpen hun doelen te bereiken. Luisteren, vragen stellen en iedereen bij het gesprek betrekken is een kunst. Een positieve mindset hebben is belangrijk om open te staan voor de obstakels waar teamleden tegenaan kunnen lopen. Het boek van Mindset van Carol Dweck kan je helpen om op een andere manier naar bestaande obstakels te kijken.


Wat kun jij als manager doen om het welzijn binnen je team te vergroten?

1. Werk aan je eigen mindset;

2. Stel vragen tijdens meetings ipv te zenden;

3. Zorg dat je je stillere medewerkers ook bij het gesprek betrekt;

4. Identificeer obstakels en bespreek hoe je jouw teamleden kunt helpen om hun doelen te bereiken.


Meer weten over het vergroten van het welzijn van je team of over het voorkomen van ziekteverzuim. Kijk dan eens bij onze trainingen.


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page